Simplocos

10,75 €
Impostos inclosos

El simplocos (Symplocos cochinchinensis) és una planta indonesa les fulles caigudes de la qual tenen un elevat contingut en alum, pel que es tracta d'un mordent 100% vegetal.

El contingut del producte és 100% polvo de fulles de Symplocos

Quantitat: 50g o 250g

Quantitat
Quantitat
Disponible

Tenim el plaer d'oferir-vos Simplocos (Symplocos cochinchinensis), pols de les fulles caigudes i seques d'aquesta planta originaria d'Indonesia. Les fulles caigudes tenen un elevat contingut en Alum i es recolecten en boscos en perill d'extinció per recolzar un cultiu sostenible en lloc de tallar els arbres per a fusta.

Aquest projecte ens ofereix una oportunitat única per a crear colors procedents 100% de plantes. Les fulles en pols dels arbres de simplocos poden reemplaçar l'alum o el sulfat d'alumini en les receptes tradicionals de tints naturals i produir nous i emocionants colors...

En el seu origen, el projecte Plant Mordant construeix associacions per a la sostenibilitat amb comunitat de la selva tropical i artistes textils indígenes a Indonesia. A través del seu abastiment i vendes del colorant d'origen vegetal tradicional d'Indonesia, la fundació Bebali alleugera la pobresa rural i empodera a les dones, salva les selves tropicals i recolza les arts textils tradicionals.

La fundació Bebali aporta a aquest projecte una dècada d'experiència en els camps de la conservació, la cultura indígena i els mitjans de vida rurals, mentres que les seves aliances amb el Real Jardí botànic de Kew i el Departament Forestal d'Indonesi i la financiació de la fundació Ford aporten reconeixement mundial i rigor científic i responsabilitat.

Instruccions d'ús:

Quantitat: 50% del pes de la fibra a mordentar.

Bullir durant 30min i filtrar. Introdueix la fibra neta i humida al brou de simplocos i deixa-la durant 30min a uns 80ºC (no ha d'arribar a bullir).

Deixar refredar i treure la fibra de l'aigua. Aquesta tindrà un to groguenc, això significa que el mordentat s'ha fet de manera correcta. Aquest to desapareixerà quan tenyim i no afecta al color final.

TNMSim

Aquest lloc web fa servir galetes per a us exclusiu de la botiga.